HAOffice - Happy Accounting Office

21.10.2019

Num-Torum luo rohkeaa korutaidetta

Rohkeaa uutta korutaidetta Maaveden vanhassa koulussa

Num-Torum Oy toimii 900 neliömetrin tiloissa Joroisissa, Maaveden vanhassa koulussa. Siellä korutaiteilija ja yrittäjä Leena Hynynen toteuttaa elämänsä unelmaa. Leena valmistui korusuunnittelijaksi Buenos Airesissa vuonna 2014. Suomeen palatessaan hänellä oli mukanaan pari reppua, kaksi dogo argentino-koiraa ja liikeidea. 

”Num-Torum” on muinaisten pohjoisten metsästyskansojen mytologiaa ja tarkoittaa karhujumalaa. Kalevalan runoissa karhu lasketaan alas taivaista otavaisen olkapäiltä kultaisessa kätkyessä vitjoissa hopeisissa. Koulun yläpuolella loistaa Otava (Iso Karhu) ja parempaa paikkaa korupajalle tuskin löytyy kuin Ison Karhun valvovien silmien alla. Metsän kuningas itse jopa toisinaan tallustelee naapurissa. 

Suomen luonto, muinaiset suomalaiset tarut ja uskomukset ovat loputtomia inspiraation lähteitä korusuunnittelussa ja niiden valmistuksessa. Leenalle tärkeässä roolissa on suomalainen raskas musiikki, se edustaa jatkumoa muinaiselle mytologialle ja siivittää työntekoa.

Num-Torum Oy aloitti toimintansa 2016. Aino on ollut mukana alusta asti, on hyvä kun on osaava kirjanpitäjä joka ymmärtää luovan työn liiketoiminnan koukerot ja haasteet. 

© 2022 HA Office Oy
Sivuston ulkoasu Lippo & toteutus Nixit Design Oy
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram